Beeld en geluid
Foto en video
Computers
Refurbished
Software
Dierenbenodigdheden
Drogisterij
Parfum en cosmetica
Elektronica
Componenten
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Hobby
Knutselen
Modelbouw
Kabels en adapters
Kleding
Schoenen
Tassen en koffers
Koken en tafelen
Keuken apparatuur
Horeca
Muziek en film
Muziekinstrumenten
Parfum en cosmetica
Persoonlijke verzorging
Parfum en cosmetica
Schoenen
Kleding
Tassen en koffers
Games
Speelgoed
Feestartikelen
Wasssen en drogen
Wonen, woonaccessoires
Kerst
Meubels
Verlichting
Fabrikant: | |
---|---|
EAN-code: | 9789060208281 |
Shopscore | 5 (8)
|
---|
8e geactualiseerde editie!Afvallen en gezond eten is opnieuw DE trend.Dit boek werd al aanbevolen door de Consumentenbond in de Consumentengids van juni 2005. Het is het enige boek waarin gezondheidsbeoordelingen van voedingsmiddelen op basis van gegevens van het Voedingscentrum zijn opgenomen.Vanzelfsprekend vindt u in dit boek de voedingswaarde per voedingsmiddel, uitgedrukt in de gebruikelijke kengetallen, zoals joules, calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten. Joules en calorieën heeft u nodig om te kiezen tussen de verschillende energiewaarden van voedingsmiddelen.Een goed gewicht is van invloed op uw gezondheid, maar u kunt door de keuze van wat u eet uw gezondheid op meer manieren gunstig beïnvloeden.Daarom vindt u in dit boekje ook een aantal aanvullende kolommen (eenvoudige uitleg in de inleiding) die de gezondheidswaarde per voedingsmiddel aangeven:- Blokjespiramide: advies voor consumptie op basis van criteria van het Voedingscentrum: groen = 'bij voorkeur', geel = 'middenweg', rood = 'bij uitzondering'.* - Komt voor op de Schijf van vijf van het Voedingscentrum.*- GI = de Glycemische Index geeft aan in welk tempo koolhydraten als bloedsuikers beschikbaar komen. Ook hier een visueel signaal met de kleuren groen, geel en rood.* - ADH = een visueel signaal* over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid die er van een genoemde stof in een voedingsmiddel zit. - Na = Natrium-/zout-gehalte.Via de BFE-waarden kunt u heel gemakkelijk de gebruikte energie en de gegeten en gedronken voedingsmiddelen per dag in balans brengen.Tevens vindt u tabellen waarin u de effecten ziet van de combinatie van verschillende soorten voedingsmiddelen:- diverse soorten brood met vele soorten beleg;- diverse bereidingen van aardappel, rijst en pasta in combinatie met vele soorten vlees en vis;- diverse dranken in combinatie met verschillende borrelnootjes of -hapjes;- diverse vormen van bewegen (o.a. sport) in combinatie met repen of snacks. Dit boek geeft ook aandacht aan het gebruik van energie door bewegen.De gegevens van 40 complete menu's zijn voor u uitgerekend.